lördag 6 februari 2010

Linnelakan i linneskåpet:::

I linneskåpet ska det finaste linne bevaras som en skatt...
.


Något så vackert som ett rött monogram på lakanet, kan man ha något finare i sitt linneskåp....
Jag älskar mina loppis fynd av gammalt linne. Jag sparar på gamla linnelakan, grov skön textur och gärna ihopsydda på mitten. Jag använder dessa till mycket speciella "sytillfällen". Jag har dock väldigt svårt att sätta saxen i kanten på det vackert åldrade tyget, så när jag har något riktigt bra att sy upp, så räknar jag till tre och låter sax gapet få sig en redig aptitretare.

Men är det ett alldeles särskilt fint lakan med vackert monogram då får det förbli som det är och ibland ligga framme hemma, lakanet med rött monogram är en kär skatt som bara får va!

Lakanet med S A monogramet i vitt är i alldeles perfekt kvalitet och det har jag fyndat en eftermiddag nu i veckan i en liten loppisbod i närheten där jag bor. Tjock och tät väv har den och ihopsydd på mitten. Ska sy något riktigt bra av den.... Får visa när det är klart...

Visst är det vackert med gammalt linne!
Y
Kramisar från Caroline

4 kommentarer:

Madame Petite sa...

Ja det är vackert... helt underbart! Du har så mycket vackra lakan och kuddar hemma hos dig... en hel skattgömma! Var det i Fattigstugan du hittade det vackra lakanet eller var det i ladan? Sugen på en sväng igen... kanske kan dra förbi där när vi har tjejhelgen sen!!!??? :)

Puss på dig hjärtat och tack för idag! Linnea bliev så glad för grejerna... Hon har fixat fint med asken och krämerna. Tröjan var toppen... hon älskar den!

---<--"@

Vintage sa...

Åh så underbara textilier! Jättevackra! Kramar Susanne

Anonym sa...

Go morron!

Vilket trevligt inlägg med en av linneskåpets stora skatter.

Själv ska jag idag sy köksgardiner till ena dottern av två gamla lakan med monogram på. Det blir en typ av rullgardin.

Jag samlar med på vackra lakan. Det är underbart när man hittar vackra lakan på loppis eller auktion, man känner sig lycklig på något vis.

Min största skatt i den vägen är ett gammalt lakan som min morfars mamma vävt, virkat spetsarna och broderat monogrammen på. Det får inte klippas i :)

Ha en bra dag

Kram Lena

http:/www.lavendela.se sa...

Hej, så underbara linnelakan med fantastiskt vackra monogram i rött. Kan det bli vackrare? Och vilket arbete som ligger bakom dessa gamla kultur skatter..Varma Hälsningar Britt på www.lavendela.se