lördag 26 maj 2012

Paeonia och syringa...


Pioner du underbara!
Denna vecka som gått har vi njutit av detta härliga fång med pioner på köksbordet. Underbart att dofta ner näsan i när man går förbi, ett måste!!!

Vårt hus och trädgård är verkligen under construction på hög nivå. Just nu pågår det sista golvbytet och behandlingen på dessa. Det dånar och det stinker. Har hållt oss borta på dagarna och besökt 4h gård och badat i minipoolen på tomten. Tog även en tripp till Zetas trädgård, åt god lunch och köpte lite sommarblommor. På tomten så pågår plankbygget och ena sektionen är färdig. Ska målas i bruten vit slamfärg, får se om vi hinner i helgen. I rabatter och här och var så har ogräset tagit spurt av min frånvaro och vi känner oss nästan omringade. Mellan markplattor växer det upp höga maskrosor som vajar i vinden, hua! Därför så känns den kommande uppgrävningen av tomten ganska behövlig. Det ska bli skönt och rensa bort, lägga smågatsten och rulla ut en ny skön grön matta av gräs.
Nu helt plötsligt från ingenstans i denna sekund jag skriver så brakade åskan igång, fick hjärtsnurp. Det blixtrade till och tokdånade. Jösses!!!!

Mitt i åskdunder så avslutar jag min post här... Måste bara säga att visst är väl pioner och syrener underbart att ta in nu. Så vackert att sätta ner i en kanna med mjuka former. 
Som en gammal oljemålning! Så enkelt, man behöver ju bara en vacker kanna och ett fång av dessa blomster!


Den här tidningen Veranda är fin inspo läsning. Finns bla. att prenumerera på via Pressbyrån på nätet .

Ha en fin helg!!!

3 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Ljusrosa pioner är bland det vackraste som finns, så ljuvliga att dekorera med. Jag har två små buskar som vi planterade förra hösten, och idag såg jag en liten knopp på den ena...ohhh hoppas jag också snart kan ta in rosa pioner :-))

Ha en fin söndagskväll!
Kram Paula

LOPPISLIV sa...

Tack för dina rara ord :-) Vilken underbar kommentar från filmen, den kommer jag att minnas också nu och säkert sprida vidare, för lite så är det ju, en del av oss finns i våra barn, i beteende och utseende :-)) Making my own people....det lät så härligt på något vis!! Ha en fin start på veckan!! Stor kram Paula

emmashem sa...

Oj vilka underbara pioner och så himla fina bilder:)
Jag har tävling hos mig där man kan vinna en av mina tegelpannor, kika in och var med om du vill:)
Önskar en fin fredag.
Kram Emma