måndag 11 juni 2012

Färdig renoverat och en sneak peak!


Hej hopp! 
Återkommer till matsalen för det är ett av det fyra rummen (matsal, gästrum, stora sovrummet, lilla badrummet) som är färdigrenoverade här i huset. Har fått tag i två stycken gamla oljemålningar som jag låtit sitta i matsalen. Rosenmålningar och rokoko motiv med en mörk bakgrunds färg är så vackert. Jag tycker det ger lite tyngd, statement och en romantisk känsla utan att bli alltför gulligt. 


Till höger om matbordet så står det en hög och lång köpmansdisk, där fick den här tavlan med rosor och frukt stilleben placeras över.


Ramen är original och det syns att den har några år på sig.


Det här skåpet är en favorit här hemma. Så fint målat för länge länge sedan. Troligtvis har den målats 2 gånger under sin livstid, först grå och sedan i en ljus gråvit färg. Skåpet är väldigt högt och har en skön patina.


Vid sidan av detta skåp så sitter målningen med stilleben av en korg med rosor. Denna ram är original och har lite slitningar. Båda målningarna är signerade. Jag är ingen konstexpert men jag gillar dessa målningar och att målningarna med ramarna ser gamla ut tycker jag bara är charmigt.


Nu till något helt annat!
Det vi har kvar på listan att renovera i huset är:
 • Barnens rum
 • Dressing room
 • Ett till gästrum
 • Stora badrummet
 • Trappen upp till övervåningen
 • köket
 • kontoret
 • Vardagsrummet på undervåningen
 • Lekrummet
 • En del av hallen
 • Sist källaren
Barnens sovrum


En liten sneak peak... Vi har lagt ett grangolv som en brädgård tillverkat till oss på beställning. Golven som låg innan var gamla skadade granplank som var väldigt skeva, så en slipning räckte tyvärr inte. Vi beställde då plank med en bredare klack, så att det skulle bli mellanrum mellan plankorna, för att få den gamla looken. Sedan så vit lutades golven, olja och sist vax. På väggen är det vävtapet och för krallig rosa färgskala, det ska tas bort och förmodligen tapetseras.


Dressingroom


I detta rum så ska dressingroom ta plats. Ska bli så fantastiskt lyxigt att få ett helt rum bara för kläderna. Det vi hunnit här är taket och golvet. Detta golv är behandlat på samma sätt som barnens rum.
Här är det lila väggar och vävtapet, det ska bort. Tapet ovan panel ska det bli. Tapeten ligger och väntar på att få sitta på väggen. Tror detta rum kommer bli klart först pga att vi har materialet hemma.


Mitt i rummet står två stora skåp från POB som kommer att bli klädförvaring i, dessa skåp ska ställas in till väggen såklart och sen har vi köpt klädställningar som ej syns på bild. På golvet står två korgar, loppades i helgen, älskar denna typ av korg. Den till vänster är en stor en, har aldrig sett denna modell i den storleken. Så det var lite kul.

Gästrum nr 2


Här inne står det en massa grejer huller om buller. Detta ska bli ännu ett gästrum tills en av flickorna vill ha eget rum. I rummet så kommer sängen med krönet vara kvar och det prairy gröna skåpet. Resten ska in i barnens rum. Här inne är taket och golvet fixat. Golvet är lika golv som det andra rummen.


Färgen på skåpet är så himla härlig. Jag är ju förtjust i prairy stilen uppblandat med 1700-tal och fransk lantstil. Tycker att stilarna går bra att kombinera ihop. 
Nu ska inspo hämtas för att slutföra dessa rum. Lister ska upp och vad sen, tapeter? paneler? putsade väggar? Vad ska vi göra? Det återstår att se och jag visar bilder sen. Nu ska jag fundera ut vad som ska göras!

Ha en kalasvecka med mycket sol och slut på regn!

3 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Heisann :)
Jeg fikk øye på bloggen din via en bloggrollen til noen andre og nå har jeg sittet her og studert alle de vakre bildene av ditt fantastisk hjem.Det er jo som tatt ut av Gods & Gårdar eller noe slikt....utrolig fine detaljer og gjennomført!!!!
Tove:)

Sofie sa...

Underbart, vilket ögongodis! Ni har det fantastiskt vackert hemma hos er.

Kram, Sofie

sagolikflora sa...

Hej! Tack rara ni som hälsar, det blir man så glad av ;)))
Emma som maila mig angående snickerifärgen ihop med älgåtapeten från lim o handtryck. Min mail strular så jag svarar här o hoppas att du kanske läser här. Vi har använt sedvanliga 0205Y Stockholmsvitt. Funkar bra tycker jag. Men jag förstår vad du menar med blekt uttryck. Tonerna i älgåtapeterna är ju en aning blekta i sig. Om inte stockholmsvitt funkar, kanske en annan varm ljusvit nyans passar. Tror på en varm ton! Jag blir nyfiken på hur det blir sen, du får gärna maila en bild ;)))
Kram caroline