fredag 29 juni 2012

Fransk dagbädd


En ny möbel har satt all stämning på absolut den rätta platsen. Vi har väntat på denna vackra franska dagbädd i över ett halv år, äntligen anlände hon. Hade funderat på att kasta ut mattan (ja inte kasta i praktiken) för jag blev så trött på den att den inte passade in. Men nu satt den som en smäck ihop med dagbädden. Ja, mäkta glad över att jag tog mig i kragen och behöll mattan och inte sålde iväg den.


I dagbädden så har jag samlat ihop runda mormorskuddar i en underbar färg, ljust ljust duvblå. Dagbädden är i vad jag tycker, en mörkare variant av duvblå. Påminner mig om barndommens ridbyxor jag alltid köpte i färgen duvblå. En favorit nyans bortom pastellerna som är älskliga.
Favoriten, mjölsäck kudde med röda monogram och sen gamla bolsterkuddar i mörkblå och ljusa linne ränder. Detta rum är ett lekrum. I dagbädden kommer det läsas sagor. Även chill plats då sagor och musik spelas på dvd.  Inget choklad ätande här dock, men det finns det ju andra ställen att äta det på!

Är mäkta förtjust i 1700-tals stil "ala franska chateau" och det har inspirerat mig till denna stil, om det nu räknas till en stilsort?! Inte den mest moderna stilen som tex industri, som är vrål hett just nu. Vilket jag tycker är kul o se hos andra. Men när jag ser reportage i böcker och tidningar i fransk stil och 1700-tals anda, så dreglar det i mungiporna. Så det blir inte så mycket modern industri känsla här hemma när annat fint snurrar i skallen.

Bilderna är tagna i skymning och kanske ska jag ta kort på dagtid för bättre ljus och osv, men hinner ju aldrig när barnen är vakna och tur är väl det för det är ju inte så kul för dom med en mamma som lubbar runt med en kamera titt som tätt. Som jag ioförsig gör emellanåt, men då är det dom som är motiven man fotar liksom... ;) Men dom är för små att sysselsätta för att få tid över till kamera sessions. Eller hur gör ni andra mammor som gillar att fota?5 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Ohh himmel såå fin !! Jaa, du har så fint så det är inte klokt..gillar stilen, är inte heller så mycket för den heta industristilen..annat är det med1700-tal, mjuka pasteller..mmmm..så fint.
Kraaam Anette

Sofie sa...

Tack för din söta kommentar hos mig!

Åh, vilken vacker dagbädd, det går ju nästan inte att se sig mätt på den så vacker den är. Och ni har så vackert hem!

Ja, det är samma här. Industristilen är jättetuff men passar ej heller hemma hos oss... Så man njuta av att se den hemma hos andra istället :-)

Trevlig helg!
Kram, Sofie

Ainosofia sa...

<3

LOPPISLIV sa...

Ohhh så fint du har det, rosmattan framför soffan är ju helt underbar!! Mysigt med en dagbädd att sitta bland vackra kuddar...Mmmmm :-))

Jag gillar också 1700-tals stilen bättre, fast lite industri känsla och prylar får ändå komma in, men bara lite :-))

Kram Paula

Anonym sa...

Hej! VAR har du fått tag i den fina dagbädden??? Underbart vackert ihop med den vackra mattan och övrig inredning därtill.
Vänliga hälsningar
Maria
cats-dogs@live.se