lördag 21 juli 2012

Ros- och äppelriket...


Hej!
Vi är är hemkomna denna vecka från underbara fantastiska Österlen. Med lyckorus att besöka och vemod att lämna. För mig startar Österlen vid Brösarps backar, när jag ser dessa mulliga kullar med betande kor på, ja då börjar semestern!!!!
Vi har åkt ner nu 6 år i rad och jag kan inte få nog. Vi är lika tokiga i Österlen hela familjen. Här finns allt som behövs för en lyckad semester. Med sina nära och kära i denna underbara miljö som är så lättsam och enkel, det är bara så härligt!!! Denna gång åkte vi, jag och min man med barnen och det var så behändigt att få vara i sitt egna lunk och bara få vara lilla familjen, att ta igen tid och det kära i familjen, knytas samman och andas samma luft. Så behövligt ;-)
Här är några "sloopy snapshot" bilder jag tagit med mobilen. Glömde tyvärr finkameran varje gång vi drog iväg från huset.Stranden vi åker till är Sandhammaren. Så galet vacker! 
Vi hade tur med vädret hela veckan, sol varje dag. Moln endast i ett par dagar men solen glittrade fram ändå. Barnen badade och vi grävde i sanden och bakade sandkakor, sparkade boll och busade varje dag. Precis som det ska vara på semestern.

En av dagarna som var molnigt så åkte vi till Ystad Zoo. Ett jätte fint zoo med super fina hagar och bra djurhållning med alla möjliga sorts djur. Här träffar du på exotiska djur och mini zoo med små getter man fick gå in och klappa. Ponnyridning och lekplats för barnen. Kameler, hästar, ormar, ödlor, apor, grisar, lemuer, lamadjur och zebror, you name it ;-)


Vi hade denna gång för en vecka, hyrt en liten länga på en gammal korsvirkes gård med halmtak. Där möttes man varje dag av en underbar innergård fylld med lavendel och rosor. 


Gården låg omgiven av rågfält och kantad med rosor och hängpils träd. 


Här följer tips på underbara matställen och caféer:

Friden - GOD Vedugns bakad pizza med härliga sammansatta menyer. Inrett inne och ute i skön laid back bohemisk stil. Passar utmärkt för barnfamiljen. Min dotter säger - äta pizza hos sjörövarna ;-) typ pippi långstrump ställe, ala hippi. Sköna ägarn ser ut som pippis pappa och personalen matroserna. Dotter mäkta förtjust!

Karnelund - JÄTTE god mat med bra pris! 

Vendel - Underbart ställe, man sitter på terass i markplan ut mot havet i Kåseberga och äter kanon mat, testa fisksoppan, mums!!!

Kafferost - Ämen dra på trissor, vilka vedugns pizzor, godare kan du inte få tag i!!!! och vilken atmosfär och skön "Ernst-ig" inredning, blev favoriten denna resa!!!! 

Kaffestugan Alunbruket - Jätte mysigt gammalt café som serverar smaskiga bakverk och gott kaffe i en härlig trädgårdsmiljö.

Hylkegården - Jätte gott att fika och luncha här. Barnen kan leka på innergården i gungor och åka  rutchkana då vuxna dricker kaffe ;-) Efteråt kan "mammies" shoppa lite inredning och väldigt fina kläder.

Ja, detta var några av favoriterna vi alltid återkommer till när vi är på Österlen. Bilden nedan är tagen efter en underbar middag på Kafferost. Mätta och belåtna tackar vi adjö i solnedgången, önskar oss tillbaka hit nästa gång vi åker till sköna underbara ros- och äppelriket Österlen!!!!!


Längtar såååå tillbaka och på önskelistan står; ett alldeles eget litet sommarhus på Österlen, att få komma till närsom och givetvis att få inreda! Vilken frihet. Att bestämma själv, ska vi åka allihopa i helgen...Eller ska jag åka själv med barnen i några dagar o ta med en vän eller mamma... hmm Ja, man måste få ha önskningar och drömmar, hoppet sviker en aldrig som det sägs och lättar upp när det är svårt!!!

Hem fick vi med oss några fin fina pjäser och textilier som jag ska visa framöver...

Ha en fin fin helg ;-)3 kommentarer:

Chokladvillan 1910 sa...

Låter helt underbart ! Vilka fina bilder ! Gillar också österlen men det var ett tag sedan jag var där...dags kanske ? ;)
Ha det bra & må så gott !
Kram Anki

LOPPISLIV sa...

Jaaaa jag håller med dig fullständigt. Österlen är en pärla :-) Vi åker dit ett par ggr varje år, ingen sommar utan österlen brukar vi skoja. Och Brösarpsbackar är alltid första fika stoppet, det känns som man kommer till något annat land, såååå ljuvligt fint, och därefter blir det bara mysigare och mysigare :-) I år ska vi ta en övernattning i ystad, ska bli härligt...nu längtar jag dit efter att ha läst ditt inlägg :-))

Ha en fin dag!! Kram Paula

homemadebyanna sa...

Härliga underbara Österlen! Kan man annat än att älska det<3

kram