söndag 7 oktober 2012

Vila efter arbete....och lite drömmar om sånt man tycker om!


Dags för vila... Helgens bestyr är avklarade. Som bestod av att dels kurera en feberförkyld familj och att anlägga vår trädgård. Hur nu det går ihop?!? Men det gick! Tur att vi är två som delar på bestyren!
Med tanke på vila så visar jag nu lite nyare bilder från vårt gästrum. Hade vi varit friska hade det varit gäster här under helgen, men nu blir det till nästa helg istället.

Rosor på väggarna, av Lim och handtrycks fina kollektion av gamla tapeter. Lim och handtrycks tapeter är nog oslagbara!
Även rosor i trädgården planeras... All finplanering på tomten är så gott som klart. Nu inväntas stensättarens sista finish med maskinen som sätter all sten i samma nivå. Kullerstenar, granitblock och smågatsten. Steppingstones i gräsmattan är slarvigt på prov utlagda med in väntan på att täckas med sandlager och bli ett med den just nu obefintliga gräsmattan.
Vi väntar oxå på alla träd och buskar som ska anlända då det är av lövade "på hösten så ska man tydligen inte plantera träd förrän det är av lövade". Hade sett fram emot en höstsprakande parad här med klotlönnarna, men det får bli en grön vår istället.


I gästrummet är det så mysigt att få dekorera med fina kläder på den gamla knoppbrädan. En kjol i tyll och en stickad klänning, båda från wonder who.
Det här med att dekorera, det står jag för här i familjen ;-) Det blev nytta med nöje att få rita och trädgårds dekorera ihop denna trädgård. Det var riktigt inspirerande att få göra detta. Ska bli så kul och se det helt klart och med alla växterna nerplanterade!


Antikt fransk skåp, hittade hit och det är så tjusigt. Man kan ju absolut tänka sig att ha ett helt kök med såna överskåp... hmm. Gillar det söta handtaget.  Troligtvis har detta skåp suttit i ett kök. Man ser på listningarna att den saknar ett par kompisar på ena sida, charmigt. 


Här står det på golvet, men på en skänk eller upp på väggen kan man oxå placera den. Nu blev den ett linneskåp att förvara i.Gamla franska lakan är väl nåt man vill kunna prenumerera på om det gick... Bara älskar den kittfärgade mjukt lite nougatiga ljusa färg dessa har. Jag har ett och det är detta dubbelbädds lakan. Använder det som överkast till gästsängen just nu. Skulle vilja ha franska lakan som gardinlängder i hela huset. Men då måste jag i fantasin börja prenumerera på dom, för vi har "lots of windows". Men vad fantastiskt fint det skulle vara om man kunde ha det så i alla fönster ;-) 

Ha en underbar vecka till mötes!!!


4 kommentarer:

Lallbacken sa...

Vilken fin blogg du har ;) jag tar nog och länkar dig hos mig ;)
/mia

Rita sa...

Dear Caroline,
your photos are so beautiful. love love love the beautiful linens on the guestroom bed and the romantic pillows.
the little shabby cabinet is so sweet. I can imagine your pretty linens in there all neatly stored.
The rose decor wall paper is my favorite.
have a great week
rita

LOPPISLIV sa...

Hejsan Caroline! Ohhhh så ljuvligt fint i ert gästrum, tror jag kommer och bor där några dagar :-)) Tapeten är helt underbar!! I vårt gästrum skulle jag kunna tänka mig lite blommiga väggar, måste liksom få detta någonstans i huset nu när sovrummet blivit mer vitt :-)) Rosor och pudertoner är helt klart min melodi!! Vilket charmigt skåp och det blommiga tyget ihop med tapeten är helt perfekt!! Vad roligt att kunna plantera en hel trädgård, det kommer att bli sååå fint, du har sån känsla för både färg och form. Ska bli spännande att få se mer sen. Ha nu en toppenfin tisdag!

Stor kram Paula

Lilla Blanka sa...

Hej fina Caroline,

Har varit inne här och njutit flera gånger i ditt gästrum må du tro ;) så himla sköna toner och material..!

Kram och ha en fin vecka ♥
Mia