lördag 12 januari 2013

Årets första dagar...


2013
God fortsättning till alla kära ni!

Det har varit ett litet uppehåll här... Som synes...
Kom hem från nyårsfirande och jag undrade varför våran julbelysta trädgård var hel släckt när vi kom hem ?!? Mannen kikade ner i källarn för att kolla om säkring eller huvudströmbrytarn gått.... Hörde sen en rad svordomar, medans jag packade upp väskorna. Källarn va översvämmad flera decimeter. vår källare är stor 130 kvm med grejer som stod på golv och gamla antika möbler som väntat på att få komma upp och en rad andra grejer som sparats. Förvaring och ja allt möjligt. Helt in dränkt i äckelvatten. Förutom att komma hem med småbarn och packning för en vecka att ta hand om och installera alla och fortsätta myset på hemmaplan blev till att rensa och rensa och kasta och kasta. Ringa tömningsbil och ringa försäkringsbolag och på med gummistövlar för att vada i vattnet och försöka fota allt och dokumentera och lista upp sånt som va tvungen att kastas. Ja det har tagit sin tid och det är inte klart än. Som tur är så är källarn gjord i betong så skador på själva huset blir det ej. Men alla saker och sen påbörja renovering i källarn med golv och dörrar och karmar. Inte riktigt planen! Skulle börja fixa ett gästrum på övervåningen som vi har väntat med. 

Försöker se det på den ljusa sidan... Vi har fått upprensat i vår packade källare som var lite så här "fingrarna lite snett för ögonen" när man gick ner!!!
Åkte till Ikea och handlade förvaringslådor i plast till allt som är små plock. Inge mera pappkartonger i en källare någonsin igen!
Som tur var det jul, så det mesta julpynt fanns inne i huset och inte i pappkartongerna som låg i källarn.
Det ser riktigt städat ut nu efter saneringen och börja på ny kula där känns bra trots allt. 
Nu ska vi fixa tvättstuga i källarn, äntligen!!! Då kan vi även börja planera det stora badrummets renovering, där tvätten står idag. Lösningen på vår källare är att montera backventiler i avloppet, så det ska utföras ikapp med byggarn som ska in och börja renovera källarn. 


Därav ett avbrott i tillvaron på allt annat och inspirationen har blåst bort och julen står kvar med en barrig gran. Innan allt plockas bort i helgen så kommer här några bilder som blev tagna i all sin hast. Försöker hitta en mellan landning mellan julen och vintern och kommande våren. Inte lätt!!! 
Utanför så biter kylan i nästippen och det blåser på ordentligt. Svårt att ens tänka att där under finns en grön gräsmatta !?!  Vårlökar som sakta ska skjuta upp i vårsolens värmande hägring.
Näe, Januari är inte min favorit månad direkt. 


Pessimistisk som jag låter, ska jag nu ta och skärpa till mig och finna mina inre drömmar om att kunna mysa till det här hemma i väntan på våren. Däremot så är det vackert med vit snö och vitt krispigt som vita tulpaner inomhus, det ger lite fräsch anda mellan jul-bortplocket och härlig pulka åkning. 

Stoppade ner granskott ihop med tulpanerna. Granskotten har jag haft i gamla glasburkar och dessa var fortfarande så fina och friska efter julen så jag ville inte kasta dom.

Ha nu en riktigt fin vintrig helg

5 kommentarer:

Chokladvillan 1910 sa...

Usch, det var inte en kul välkomstpresent... Vi har oxå en läcka i källaren, vi har lagt mycket tid & pengar på att det ska bli tätt men icke ! :((
Va fint du har det ! Nu är det seeeegt ett par månader tycker jag innan våren kommer. Vi har fått lite nysnö & har -5.
Ha en härlig helg & att du får oedning på källaren !
Kram Anki

Tinas bo sa...

Men huuu vad jobbigt och trist...
Jag skulle nog ha gråtit...
Måste själv röja upp i min källare, det ser ut som ett bombnedslag där.
Precis som ni, har jag möbler och småsaker i pappkartonger i källaren...
Ska nog oxå ändra på det..
Har dragit mig snart 1 år nu, men efter att läst ditt inlägg, ska jag nog ta mig i kragen och städa upp där...
Så fort det blir lite varmare.. :)

Ljuvliga bilder!!

Ha en fin helg och lycka till med källaren
Kram Tina

LOPPISLIV sa...

Nä fy så trist att komma hem till denna misär. Stackars er, men skönt att du ser det från den ljusa sidan, att få ordning i källaren. Har också allt i plast lådor i vårt pannrum, vi fick lite vatten på golvet vid vår badrumsrenovering för ett år sedan och alla pappkartonger fick därför slängas. Och efter det köpte jag bara plast, man lär sig. Hoppas era fina möbler ni sparat klarade sig. Fina julbilder du visar. Nu känns det dock gott att vi går ljusare tider till mötes. Denna tiden innan mars månad är så mörk och trist, det tar på orken känner jag. Ha nu en fin helg!! Stor kram Paula

LantlivsAnette sa...

Aj..aj..ajj det var inte roligt det..men du ser det från den ljusa sidan ändå..att ni nu har fått rensa upp o fixa..det är bra, man måste kunna det..
Kraaam Anette

Lallbacken sa...

Hej Caroline. Men stackars er. Hoppas det ordnar upp sig till det bästa med er källare och alla saker. Så fint du har det vid bordet!! Ha en bra vecka ;)
/mia