fredag 17 januari 2014

Ett rosa Januari...


Hej!
Det blev lite julnostalgi när all snö kom. Vill nästan ha jul igen. Men vi njuter av att vara i pulkabacken och röra oss ute i den vackra snön. Innan snön kom så hade jag plockat fram sommarns gamla inrednings tidningar, brukar spara numren med sånt som tilltalat lite extra, Konstaterade då att vi svenskar är ett allt bra längtande folk. Fyra årstider fostrar en till att längta och alla har vi våra favorit perioder. 


Min favorit är starten på varje årstid. Men när sommaren tar slut o när hösten inte infunnit sig än, murrigt vemod och lätt förvirring. 
Jag menar det i årstiden som visar den verkliga skillnaden som sker. 

Våren som startar med solen, tänk att sitta längst husväggen på en fäll och bara lapa D-vitamin medans det blomstrar överanskande på bar backe. 
Sommaren som sen bjuder på sol och bad, smyger in ett o annat sommar regn mot en varm och torr asfalt,  doftar så gott på nåt sätt. Morgonsol och en ljumn sommarkväll i trädgården. 
Hösten som sen kommer lugnar ner en kanske allt för glödhet sommar och fyller luften med magisk dimma och man hittar skogsskatter och naturen i glödheta färger istället. 
Första snön faller och det blir vinter, luften är samlad och det blir tyst på nåt sätt. Flingor yr och tända ljusen glimmar. Härliga juletid kommer och allt är bara så där mysigt och varmt. 
Nya året startar, nya tag och ambitioner tar form. Vi byter till ett tomt blad att fylla med händelser! Där är vi nu.... 


Hösten är så härlig och jag plockar alltid in Syrén hortensia blomster ifrån trädgården. Nu ligger dom här i tråget på köpmansdisken, ett rosa Januari.  
Denna spegel är jag glad i. Så slutar denna post och nu vilar vi i vintern ettag då och önskar oss vår i rättan tid.

Mysig helg på er!

5 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Ser underbart ut!! Och din köpmannadisk där bakom är så himla charmig!! Rosa är en färg jag alltid tyckt om och har lite av, nu är det på modet igen, och jag blir så sugen på att frossa lite mer rosa i vår :-)

Ha en fin lördag!
Kramis Paula

hemma hos lilla mej sa...

Å vad mycket fint ! Älskar också rosa ! Ha en skön helg fina du .Kramar Rita

lala sa...

Hello, I just discovered your blog & became a follower. Your home is truly beautiful, and I am enjoying reading all of your previous posts.

Våglyckan sa...

Så fint :)!
Trevlig söndag!
/maria

Kathy sa...

Hello I love your home but I really love the white cabinet with all the drawers. Where in the world did you find that piece?