måndag 16 januari 2012

Rum i fil...

Hej!
En rundvandring i rummen efter julgranen städats ut och barren åkt upp i dammsugaren. Luften känns fräsch och en del nya och alla ny tvättade textilier ligger på plats, doftar gott efter en ångstrykt vända. 
Nu är det röda bortplockat och in med det sobra blå och grå tonerna, som får mig att längta efter sommar och hav. Mycket av mina textilier är inköpta på resor nere i Skåne österlen och när julen städats ut, så kommer sommar textilierna in igen och då kommer min starka längtan till södern!

Här är min ena vända av rum i fil. Som består av i mitten, ett vardagsrum som gränsar till en hall och andra sidan gränsar den till ett sällskapsrum, som nu är ett lekrum.Gamla golven med fiskbens parkett från 30-talet är grålutade och vaxade. Dessa golv täcker hela nedre plan (förutom i köket) och på övreplan (förutom sovrummen).
Tapeten i hallen är från Jane Churchill och heter Ellis stripe / soft blue.På pardörrarna hänger det kransar av cryptomeria och dessa får vara kvar tills jag får för mig att ta bort dom, så länge det ser fräscht ut så får dom hänga med efter jul oxå.

Vardagsrummet kommer att få sin make over, när lite av annat vi har på gång blir färdigt. Detta vardagsrum kommer bli husets lilla söta smycke, har "en mycket god idé ", hi hi.....hmm... 

Om jag nu vågar efter denna basunering, så kommer det bilder här med den lilla "make overn".
 Nu ska jag dricka en kvällskaffe medans min hjärna snurrar av idéer!!!!

Ha en skön start i veckan!

3 kommentarer:

Madame Petite sa...

Vad vackert det blev med gråblå sammets quilten där på fåtölj ryggen! Älskar den... den bruna hos mig är jag överlycklig för... fy fasen alltså, fattar inte hur den kunde glömmas kvar i flytten, rena mardrömmen när jag insåg det!!!!!! De är nämligen helt omöjliga att få tag i nu, finns inte någonstans och har slutat tillverkas!

Vi börjar bli friska nu så snart kan vi ses!

Kramar

rosenälvorna sa...

Hej, så vackert! ska bli kul och se hur din vardagsrumsdröm ser ut/ Christina

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Hej
Så fint du har det..
Ska bli roligt & se var du har för ide.
Stolsängen är ju underbar.
Passar på & önskar en mysig vecka
Kramisar
Sus