söndag 6 maj 2012

Cherry blossoms


På engelska cherry blossoms, gör att man förstår att det är något alldeles särkilt vackert. 
På japanska Sakura, körsbärsblomningen. 
Tiden står verkligen still när man ser ett vårkörsbär blomma!

Kunde inte motstå att fotografera vårt japanska körsbärsträd...
När vi flyttade in för ett år sedan så var framsidan hemsk på tomten. En grusbädd från staket till husgrund, som var ojämn och sluttade neråt. Karg och kalt, inte speciellt inbjudande. Vi tog steget att besluta om framsidan, där tanken var att den skulle få bli ett med gångstråket utanför.  
Är galet förtjust i stensättningar och marken blev klädd av smågatsten i ett vackert vågmönster. På varje sida av trappen planteras liguster (som ska form klippas till klot). Mitt i gatstenen ville jag att ett stort träd med "Grace"skulle titta upp. Det blev denna otroligt vackra sakura. Vårt mål är att vandla om både tomt och hus, "Rom byggdes ju inte på en dag"... Vi kämpar på och i år kommer tomten att få nytt staket, byta ut befintlig stensättning till smågatsten och plantera mer blommor, träd och buskar. 

När körsbärsträdet nu stod i blom, så fanns inget annat att tänka på, än att det måste få bli ett par till sådana träd i trädgården. Körsbärsblomman är Japans nationalblomma och har dyrkats i urminnes tider.
Den kortlivade körsbärsblomman ses som en symbol för och en påminnelse om det korta och vackra men förgängliga i livet

≈≈≈ Hanami ≈≈≈
En av det viktigaste högtiderna i Japan. Hanami betyder beskåda blommor.
Hanami äger rum främst då körbärs träden blommar.
Blomningstiden Mankai, varar bara i några dagar. Under dessa dagar tar man ledigt och firar tillsammans med vänner och arbetskamrater, med picknick i det gröna under det vackra körbärsträden.

Inte så Hanami för mig i helgen... I veckan kom alla badrums varorna, JIPPI!
Det betyder montage på måndag och jag måste färdigställa väggmåleriet innan helgen är slut. Ska lacka väggarna, japp! Låter konstigt... men det finns en anledning för det. Visar hela renoveringen sen när jag piffat till det där inne. 

Hanami på er och hoppas ni får njuta mängder av vårens blomster ;)

1 kommentar:

Sommarfågel sa...

Fantastiska fotografier! Speciellt den sista bilden skulle göra sig bra på väggen! Då får man njuta av blomsterprakten längre. Ska bli kul att se badrumsbilder, låter spännande.