torsdag 6 september 2012

Hösten tar scenen med syrenhortensian i topp!

Hej!
Hösten på intåg, det får mig ju att tänka på naturen, som vi alla har utanför våra varma kryp in. Det är där, det bästa höstpyntet finns! Tänk var lyckliga vi ska vara i Sverige, att vi har vår allemansrätt. Att kunna kliva ut bland kvistar, mossor och fuktig skog när helst vi vill. Det är en lycka! Plockade in tunga dignande klasar av syrenhortensian. För att minska på trycket för trädet och med det, att med gott samvete, smuggla in dessa underbara fluffiga bollar.


Dessa fina blomsters ska få torka i vita keramik urnan här i matsalen. Det är nu färgen på dessa blomklasar är som vackrast, cremevit mynnar ut i ljus rosa. Skimrar underbart!


Alla som har möjlighet att plantera i myllan, skulle ha en eller flera syrenhortensior i sin trädgård... Den är så fin året runt. När första bladen kommer på våren, ser den nästan ut som en vacker gammal magnolia. Sen blir bladen större och ett rätt så trevligt träd med vacker stam och hållning säger hej! Sen bildas blomskotten likt en vinranka, som små pluppar i klasar. Ljuva "inget gör så ont som när vårknoppar brister" Knopparna skjuter ut små rara blommor i cremevitt. Sen blommar den under juli Augusti i vita fluffiga bollar, i september så går klasarna i denna vackra nyans av cremigt vit och rosa skimmer, lovely!


Ha en härlig helg med höstiga inslag!

4 kommentarer:

Chokladvillan 1910 sa...

Vackert !
Kram Anki

LOPPISLIV sa...

Vackra blommor som du kan njuta av länge, härligt!!

Och en sån underbar köpmannadisk du har där, så många små lådor...urcharmig och helt fantastiskt vacker!!!

Kram Paula

Tinas bo sa...

Såå vackert!!
Och en underbar köpmansdisk!!
Letar febrilt efter en sån... :)

Kram Tina

Tinas bo sa...

Hej Caroline!
Igeln heter egentligen (blom)fakir, har jag rättats. den har floristerna i botten på blomsterarrangemang, för att hålla stjälkarna på plats. Fast nu för tiden är de väl mest gjorda av plast.

Kram Tina