fredag 14 september 2012

Plommonblom gav plommonfrukt!


 Nu visar plommonträdet frukten som kom från en sirlig och vacker blomning i våras. Det är verkligen underbart att skörda från sin egen täppa. Har aldrig haft fruktträd tidigare och nu har vi det, det är riktigt glädjefyllt. Är lite förundrad över hur mycket frukt ett gammalt fruktträd kan bära.  


Här vid plommonträdet sitter vi under vår och sommar. På vintern när trädet är täckt med snö så står betongbordet kvar och då pyntas det i krukan med vinterns gröna.


Plommonblom från det gamla fruktträdet.


Plommon i vackra färger visar sig.


Trädgården här hemma är inte som den bör just nu. Allt är upprivet förutom gamla buskar och träd. Ny gräsmatta ska rullas eller sås, trädäck i marknivå ska snickras och stensättningar ska läggas och nya träd som klotlönn ska bilda en övre häck, sen parallellt ska en 7 mila häck av thuja planteras, är väldigt trött på insynen här så att säga.... Sen har vi tänkt plantera japansk körsbär, magnolia, några buskar. Sen till våren ska det planteras i rabatter, rosor, lavendel, pioner, daggkåpa, iris, höstanemoner, stockrosor och malva. Kommer nog mer perenner men detta är vad jag har i tanken just nu. 


Plommonträdet håller sällskap i röran och bjuder till fruktplockning...Fint att få ge bort lite frukt från sin trädgård, så mamma och mormor fick denna lilla plommonskörd.
Plommonhjärta en stund...


Det finns hur mycket plommon som helst där ute, så snart ska jag plocka in en till korg med dessa söta goda skatter och äta upp tillsammans med lilla familjen.

Ha en underbar helg så länge...

4 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

ÅÅå vad gott med plommon är ju bara så härligt .Fina bilder .Sött hjärta av plommonen.Ha en mysig fredag.Kramar Rita ♥

LOPPISLIV sa...

Plommon är ju bara för gott, att lägga in och göra pajer av. Saknar våra gamla plommonträd (vi hade två som vi tog ner för flera år sedan då de var så gamla och fula i formen ) men god frukt gav de minns jag :-))

Och så vackert med gatsten, tänk vad fint det blir när det sen är klart!! Ett magnolia träd ska vi också sätta har vi tänkt, få se om det blir nu eller till våren.

Ha en fin söndagkväll!
Kramen Paula

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Oooo...
Så fina bilder
underbara färger..
Ja i bland undrar men hur det kan bli sååå mycket frukt
Men gott är det
Passar på & önskar en fin start på nya veckan
Kramisar
Sus

Anonym sa...

Härligt med egen frukt från trädgården:)Det märks på den rikliga mängden att det har varit flitiga bin som hjälp till att pollinera!Kraam ha det gott!