tisdag 25 september 2012

Höstens vemod...


Torkad syrenhortensia, ett fantastiskt underbart träd. Sparar torkade blomklasar lite överallt i huset. 

I helgen har vi firat vår älskade 4-åring med födelsedagskalas. Mysig stämning inne i värmen med nära och kära. Utanför står hösten på glänt som alltid kring hennes födelsedag. Hösten är mig så varm om hjärtat. En blandning av älsklig lycka och ett sorgligt vemod att tiden går vidare i nya skepnader. Blåsande vindar ger kyla som sveper över sommarens sista ljumma brisar. Naturen brister ut i gråt och färgas av eldens toner innan den sakta går ner i jorden för att åter gro till våren. Fukten i luften ger skir dimma över åkernejden och vattendrag. Väntan på julen skänker hopp och vi njuter av det sista naturen har att ge innan den bäddas in i ett gnistrande vitt snötäcke. Hösten är en fin tid och allra helst när man fått den finaste av skatter, som min lilla 4-åring på denna årstid. Det kan helt enkelt inte vara trist med det i tanken för mig. Vi njuter av hösten och lindar in oss i minnenas afton. Om det regnar så värmer vi oss inomhus med brasa och tända ljus. Lyser solen så tar vi naturpromenader och andas in höstluften och ser på den vackra naturen. Härligt!!!!


I matsalen får vi plats med många gäster och det är ett rum jag är väldigt tacksam för.


På gamla skåpet ligger textilier av fransk mjölsäcklinne och tyg från Cabbage and roses. Det ska bli till en lååång jullöpare till det 4 meters långa bordet här. I går sydde jag en löpare av gammal linneväv till köksbordet, så snart ska jag sy denna oxå. Men det tar tid att röja undan sy högar när man har småbarn.


I matsalen står en gammal skänk med en lampa och romantiska tygaskar på. En ny fin lykta med spetsmönster ger vackra skuggor på väggen bakom.


En liten höstmysig hälsning med mycket tankar kring hösten och vad den har att ge. Nu tänder vi ljus varje kväll och njuter av höstens magiska känsla.

6 kommentarer:

Rita sa...

Hi Caroline,
I have just discovered your beautiful blog and I'm now our newest follower.
It is so welcoming and inviting and amazingly full of inspiration here. So glad to have found you.
Your photos are gorgeous.
Kram
Rita

Anonym sa...

Nyligen hittat hit! Gillar skarpt :) Tapeten?? Ursnygg, var kommer den ifrån?? Skulle va riktigt snygg i min hall....
Kram Jenny

sagolikflora sa...

Hej Jenny! Kul att du gillar tapeten. Den är väldigt fin och kommer från Laura Ashley. Köpte den i butiken med det namnet i Stockholm. Gillar mönstret på den, rosbuketter och sen girlanden som ser ut ett pärlband. Den skulle va fin i en hall oxå ;-)

Lilla Blanka sa...

Hej fina Caroline!

Njuter som vanligt av alla vackra bilder som du visar..!
Så härlig stämning...

Jag älskar också hortensia, och tycker det är fint att ha små kvistar och kransar runtom i huset :)

Kram
Mia

Lilla Blanka sa...

Hej fina!

Tack för din hälsning!
Ja det är trall du ser mot stensättningen, men den är inte i samma höjd utan ligger två trappsteg upp.
Vi har vitpigmenterat trallen.
Det är en olja som heter Nordsjö Terrass & Möbel V. Den kan fås i flera färger och vi valde Alvaret. Vi är väldigt nöjda med den, för den där impregnerade färgen som trall brukar ha är så ful tycker jag.

Jag skall försöka ta lite fler bilder utomhus när vädret tillåter (och då vi gjort klart sista finishen..det saknas några skärningar längs in mot altanen/trappan)

Kram
Mia

homemadebyanna sa...

Visst är det väl härligt med alla tända ljus under höstmörktret.
Gillar skarpt din ´lykta som ger dem fina skuggorna på väggen.
kram