tisdag 23 oktober 2012

Köket och hösten...


Gjorde lite höst igår på köksbordet. Inte nån stor förvandling direkt men lite pumpor och lyktor med lite mustig känsla. Jag älskar hösten, vet inte hur många ggr som jag upprepar det ;) Den låga solen som strilar genom guldgula träd, olika blad som ger olika djup i paletten. Det är så vackert när naturen färgas till ockra och purpur. Den tiden är ju här just nu, så det är bara att njuta och beskåda det hela. Sen håller jag med alla som tycker att det är jätte trist när det sen blir kallt, regnigt och blaskigt. Då vill jag helst hålla mig inne i värmen och tända ljus och låta elden spraka i eldstaden ;)


På bordet har jag tagit bort det sirliga jag hade innan och tagit fram en grov och rustik stenbit som måste suttit på något betydande ställe, den är så vacker i sitt mönster. Syns inte på bilderna tyvärr men den är väldigt häftig. Hittade den i Saigon när jag och mannen var i Vietnam för några år sedan. Det va lite sådär knasigt i tullen i Frankrike, då jag blev stoppad och fick visa allt jag hade i väskan. Vakten sa; - Minerals????? Jag hade plockat 6 kg snäckor och 2 st gigantiska sten monument. Hahahaha. Men jag lyckades få med mig allt hem!


Nu ligger där en jullöpare på bordet som jag nyss sydde klart, den är rustik och känns verkligen "julig" så den fick inte ligga kvar. 


Har fått upp en hylla brevid altandörren, där blev det lite grönt, blått och turkost tema, som på flera andra ställen i köket ;)Nu skiner solen utanför och här ska vi nu försöka fånga dagen, Carpe diem ;)

Till höger på bilden syns ljusinsläppet från köksutgången till trädgården, I helgen så rullades gräsmattan äntligen ut, 9 st träd, klotlönn och japansk körsbär är planterade, rosenbuskar, thuja klot och magnolia träd är planterade. Scilla rysk blå stjärna och blå stjärna är utspridd under gräsmattan, rosa tulpan lökar, jätte allium lökar likt stäpplök är nere i jorden. Hortensia är planterad under två små buskträd. Ikväll ska två japanska körsbärsträd ner i jorden på den andra sidan av trädgården.
O all sten är lagd och detta känns som en omöjlighet som blivit sann. Är så glad för att det värsta jobbet med uppbyggnaden av tomten är klar. Lite mer perenner och buskar ska planteras men det blir till nästa sommar. Våren här kommer bli som en liten dröm tror jag ;) Kan ju längta lite efter den efter all denna förberdelse.
 Ska visa bilder från trädgården, när jag kan gå ut och fota. Har tagit lite halvtrista mobilbilder som inte ger nån skön känsla så jag vill helst ta fram finkameran och fota. 

Kanske nästa post kommer handla om trädgården ;)

Nu Carpe diem...

7 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Bara så fint har du gjort på ditt köksbord.Kanonfint.Ser himla mysigt ut Ja nu går det åt mycket ljus .Älskar att tända ljus och bara mysa.Fint du har gjort på din hylla härliga färger.Ha en skön tisdag fina du .Kramar Rita ♥

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Mmmm...
Här inne hos dig kan man ju inte bli annat är glad
Super fint.. & vilka härliga ljusstakar.
Passar på & önskar dig en fin vecka
Kramisar
Sus

Lallbacken sa...

Vilken rolig historia om franska tullen ;) Mysigt med något man tagit med sig hem från annanstans på jorden.
/mia

Maria-Isabel sa...

Hej Caroline!! Tack för att du vill länka med mig! Vilka vackra bilder du bjuder på från ditt liv, bara älskar den på din minsting och barnvagnen - LJUVLIG!!
Kram och njut vidare av hösten, vi är fler som gillar den!
Kram Maria-Isabel

Frederica sa...

Vilken tur du fick med dej allt hem, för vilken LJUVLIG "ljusbricka" du har nu :)
Tänk om det gick att hitta såna stena här i Svenska skogen :P

Hoppas du har en mysig fredagskväll!
Kram Frederica

LOPPISLIV sa...

Jag är likadan..hihii som ska ta stenar och snäckor med mig hem från resor :-) Vilken rolig historia från tullen, tur att du fick ta med dig allt hem!! Så charmigt på ditt bord, höstmysigt!! Jag gillar också hösten, särskilt när solen skiner som den gör idag är det ljuvligt vackert ute. Nu ska jag ut och kratta lite löv och dona lite i trädgården. Ser framemot bilder från er trädgård...spännande!!

Ha en fin helg! Kram Paula

Rita sa...

Oh dear girl,
what an amazing chandelier you have there. I love all those prisms which are adding so much bling to your room. your home is eyecandy to me. beautiful vignettes as always.
i'm always looking forward to your next post for more daydreaming.
have a great sunday
rita