torsdag 22 november 2012

Blå blå blå....

Vill börja med att tacka er alla rara som lämnat fina hälsningar på förra posten ;-) Det blir jag sååå glad för!!!!!!


Köket är nu något förrändrat med nya gråblå stolar och ett lampbyte. För visst är det så att man tröttnar ibland på att se samma sak hela tiden, speciellt om man gillar att inreda, fixa och trixa.


Julen har sakta börjar sprida sig här, iallafall en längtan till den. Mossa och hyacinter ger ett bra startskott för julkänslan...


Frukost, lunch, middag och fika... Köksbordet är en sån plats som verkligen samlar samman alla. Även då man får gäster. Kort och gott, köksstolar blir verkligen väl använda. Denna modell på stol har jag velat ha huuur länge som helst. Så jag blir alltid på gott humör när jag kliver in i köket och ser dom runt det gamla bordet.


Vårt kök är delrenoverat...
 Det är den delen jag visar nu här på bloggen. Resterande del är köksbänkarna med skåp. Dessa ska vi byta luckor på och skaffa nya bänkskivor, skaffa en smalspis i gjutjärn (kallt i köket på vintern, brrr) porslinshoar, blandare vill jag fortsätta i temat som i nya gästtoaletten (tryck på länken, om du vill) och sen måla köksgolvet i gråblå rutor mot creme vit botten. Men det är trots allt jobbigt att göra om ett kök när man har barn och är i ständigt behov av ett fungerande kök. Etapper får man då tillta...Det är roligt att ha planer iallafall.


Skogsskatter är en av det finaste skatter tycker jag!!!
Hittade lummer på en av mina familjestrapatser i skogen. Blev yr i skallen av lycka när jag såg lummer. Har läst på att lummer är fridlyst att plocka för försäljning, men man får plocka för eget bruk om man inte rycker upp rötterna. Mistel är däremot fridlyst, den lever som parasit kan man säga, på andra träd och buskar. Har aldrig sett mistel vilt, bara vid jul i marknadsstånd. Då köper jag alltid en liten "kyssa kvist" som ett charmigt tecken på kärlek vid jul ;)


Hyacinter är nästan som finast när dom är nysatta i mossan, krispiga och fräscha. Men det utslagna blommorna, ger ju dock den härliga julkänslan med sin mysiga juldoft. 
Det doftar verkligen gott när man sitter i köket ;) Ska fortsätta jula lite i helgen och jag längtar till skogen för att hämta mer skatter...

8 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej fina Caroline,

Så underbara bilder..! Jag har tittat många gånger på dem idag och njuter av stillheten och det varma och vackra.

Lummer ja, det plockade jag också förra veckan. Här i Västsverige är det också tillåtet att plocka för "husbehov".

Kram
Mia

Anonym sa...

Hej
Vilka underbara stolar du har köpt.
Jag har också letat efter sådana och undrar var du köpt dem?
Du har ett så fint hem och jag inspireras så av din blogg.
Med vänlig hälsning, isabelle

Lallbacken sa...

Vad härligt det ser ut med dom där stora dörrarna vid matbordet. Härligt med utsikten liksom vid maten ;)
/mia

Maria sa...

Härligt. Ja nu är det dags för lummeln att komma in. Som Lilla Blanka skriver är det ok här hos oss. (vi bor ju nära varandra)
Tittar också in och önskar dig en fin söndagskväll och en strålande start på nya veckan. Kram Maria ♥

ShabbyMagia..... sa...

bellissimo blog....fantastica casa....
buona giornata
monica

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad fint...vilka fina stolar...och lampkronan !!
Kraaam Anette

Eli crea shabby sa...

Very very beautiful your home!!
Elisa

Lilla Blanka sa...

Hej igen goa Caroline,

Måste bara säga att ert skåp där till vänster ger mig andnöd...såååå vackert!

Kraaaam