lördag 1 december 2012

1:a advent...


Ville kika in och hälsa alla en stämningsfull 1:a advent!
  

På söndag tänder vi det första adventsljuset, Julefridens ljus... 
Första glöggen utbringar en skål och nybakade pepparkakor med ostcreme ska intas. Köket fylls med minnenas dofter och vi känner värmen från alla tidigare jular, som sitter kvar i väggar och tak. 
Jag har släppt in lite av julen och myser med musik från Josch Groban, Michael Bublé och lite Franky... Det får en alltid på härligt julhumör!!!


Hängde gamla silver reflektorer i kristallkronanas armar. Det blev så mysigt och fick effekten av en direkt julkänsla. Det blev så klart fler lampor, som fick sig lite julhängen då...I det lilla växthuset står gamla biskvi porslins figurer,  Josef och Maria med följe av herdar, boskap och det lilla jesubarnet.


På skänken i matsalen står ett julhus som lyser så fint. Mina döttrar tycker verkligen om att titta på det. Man kan välja att se olika färger i skiftande sken, sen ett fast sken med färgade ljus och sen som på bilden. Då lyser inga av smålamporna utan enbart inifrån huset, det ljuset gillar jag bäst. Men tjejerna gillar så klart det färgglada skiftande ljuset som glimmar. Så på önskan så får dom naturligtvis se det oxå. Köpte den på Lampgallerian.

Nu ska jag kika ut på julbelysningen i vår trädgård som vi satte dit idag, blir alltid lika glad av att se trädgårdar med fina julbelysningar i buskar och träd. 
En mysig julfeeling är när man åker bil i juletid utmed landsbyggden, då det röda torpen med vita knutar dyker upp i vinterskrud, som små gräddbakelser med ljusslingor i buskar och träd, kanske några ljuslyktor som står tända vid ytterdörren. Det är sån härlig svensk julkänsla tycker jag! 

Ha en underbar 1:a advent!!!!!!!!!

7 kommentarer:

Tinas bo sa...

Underbart vackert!!
Och vilka fina tygaskar du har på skänken...
Det är sååå vackert pyntat..:)

ha en mysig 1:a advent
Kram Tina

Maria-Isabel sa...

Ha en supermysig advent Caroline, gillar verkligen ditt förra post med dina gröna inslag, så fint ... Ja, visst är det med snö våra svenska röda stugarna är som allra vackrast!!

Chokladvillan 1910 sa...

Ser underbart ut ! Vackra bilder på ditt hem ;)Julstämningen kom verkligen med besked när snön kom ;)
Ha en underbar 1:a advent !
Kram Anki

Rita sa...

It's Advent time and you have so beautifully filled your home with Advent spirit.
love all your accents.
rita

Lallbacken sa...

Hej Caroline. Vilka stämningsfulla bilder! så mysigt julhus du har ;))
/mia

Lilla Blanka sa...

Hej fina Caroline,

Såå vackra bilder, ni har det så himla mysigt hemma! ♥

Den där skänken med svart top är gammal gissar jag, jag blev totalt förälskad i den... :))

Kram
Mia

Carolyn sa...

Hi Caroline,
I just found your blog tonight and I love your home and your photography. I have put you on my blog list so I can visit often.

Enjoy your Swedish Advent season.

Carolyn