tisdag 22 januari 2013

Romantikern är inspirerad!


Hej!
Någon som fått en lustans lust av inspiration på senaste...Det har jag, när jag insåg att jag inte ska försöka göra något annat än det som jag faktiskt gillar... Som gifter sig med den svävande fantasin. 

När det kommer till inredning så är det helt klart 1700-talet, bondrokoko som inspirerar mig. Men helt klart så kan jag inte låta bli att vara en bohem med dinglande korgar och lyktor i köket och rosenmönstrade textilier, pasteller som smygs in lite här och där. Så det där 1700-talet jag funderar på, är väl något mer striktare och har en annan färgskala som grått, svart och vitt. 

Prairy stilen med mängder av fantasi och uttryck och pastell klickarna är bara så mumsigt. Bara älskar det galna sammansättningarna och fantasin som sprudlar. 


Mattor...
Det har skett ett stänk av förstånd...Gillar rosenkelim mattorna i svart (som låg på golvet förut) men nu är den eran över! Stod inte ut med dessa damm-älskande mattorna. Det låter väl galet att ändra mattor men nu kom jag över lite överraskningar till övervåningen, så mattan uppifrån fick flytta tillbaka ner.
Är så jätte glad för att tanken rullade i mål;-) 
Petit point är det härligaste textilhantverket från förr. Rosenbroderier är så vackert!Härligt att inse vad som gör en glad i inredningsvärlden och ljusa pastell förgyller. Helt omodern kanske och lustigt, men det är så det är. Så här bjuds det på pasteller och petit point ;-)

5 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Det er så fantastisk å se ditt nydelige hjem,et av de fineste jeg vet...hvem bryr seg vel om trender?
Elsker din utsøkte,delikate smak!
Toveklem:)

hemma hos lilla mej sa...

Ååå vilket himla underbart och vackert hem du har ,Ja man ska ha det man trivs och gillar hemma.Ha en mysig kväll söta du .Kramar Rita ♥

Chokladvillan 1910 sa...

Det är väl skönt att "hitta hem", veta vad man gillar ! Vem bryr sig om vad som är inne eller ute !?
Mattan är underbar ! Är också sugen på mattor !
Kram Anki

sagolikflora sa...

Tack alla för fin respons. Visst är det så att trender kan sätta griller i huvet och man tänker om men så är det ändå så att förr eller senare så inser man att man har nog sin egen stil ändå, med eller utan trend ;-)

Lallbacken sa...

Hej Caroline. Jag håller med dig, man får ha hur man vill. Huvudsaken att man trivs. Det är ju trots allt du som bor där. Jag tycker du har det superfint ;)
/mia