måndag 4 februari 2013

Brända toner!


För att hålla huvudet kallt eller varmt?!?...

Bortom ytligheterna...Jorden är allt annat än bara vacker och sorglös. Det finns så mycket man kan skriva om som berör och lämnar spår. Väljer att fatta mig kort om en tanke... Visst är det så att få drömma sig bort då och då och se på vackra miljöer, det gör att man får inspiration! 
Det är viktigt att få göra sånt som vi blir glada av och som ger lite energi. Även om dessa ting påstås vara fåfänga och ytligheter. Vi vet ju själva ändå hur det står till i ens värderingar och vad vi tror på. 
Att fotografera och pyssla med inredning och pyssla ute i trädgården är en kul krydda i livet tycker jag. Som vissa kanske aldrig kommer förstå sig på, lika väl som vissa inte förstår sig på en avancerad sportsgren. Inredning handlar förvisso om att till viss del köpa och bygga och att ställa i ordning. Kanske inte kan mätas med en sport, där man sparkar en boll. Men vi som gillar att hålla på med inredning vet att det är en sport att hitta rätt och få till det. Vi söker vår inspiration och mycket handlar om att titta oss omkring. Vet inte om jag har en slutknorr på detta men kort och gott så tycker jag att vi ska unna oss att göra sånt vi blir glada av så länge det inte skadar någon annan. Så länge vi tar hand om varandra däremellan och att vi återger det goda i livets energier så ska vi nog skapa lite glädje, som vi kan dela på!

En ny vecka till mötes....
Underbart solsken i helgen och nu snedfrusna flingor som far både åt höger och vänster...hmmm!

Bjuder här på lite bilder från vår övervåning.


Brända toner på denna petit point matta i gammelrosa och nyanser av nougat och kola. Mumsigt!Fortfarande petit point galen, kommer nog alltid att vara det... Som mångalen... Kan man va det!?! ;-)


Ha nu en fin vecka, så sysslar vi med kära intressen och inväntar vårsolen tillsammans...
Själv ska jag köpa vårlökar och plantera om, bland annat i krukan på detta bord ;-) he he, nu svajjigt grönt purjlökslikt blomster, he he he. 

3 kommentarer:

Chokladvillan 1910 sa...

Vackert hem. Gillar brända toner, snyggt !
Eller hur !? Det är väl skönt att få vara ytlig någonstans, verkligheten finns ju där ändå. Vackra & gamla saker är ju ett intresse som något annat. Jag tycker att det är skönt att drömma mig bort i vackra bilder. det är en njutning. Det kan ju inte vara fel !?
Må så gott !
Kram Anki

hemma hos lilla mej sa...

Himla vackert med brända toner.Älskar också inredning så man kan få drömma sej bort lite.Ha en härlig vecka fina du.Kramar Rita ♥

Madame Petite sa...

Vackert skrivet vännen... och underbara färger och möbler! Ja du vet att jag älskar ditt hem och alla vackra antikviteter. Får fnattet på mattorna! Som drömmar fast på riktigt... ;)