tisdag 30 april 2013

Glad Varlborg!!!

Tänder ljus och lyssnar på buddha bar. Försöker hitta ett inre lugn. Vi har varit sjuka länge nu och sovit riktigt taskigt. Inspirationen har gått sig förlorad, i helgen så kom lite av kraft tillbaka, sol på tomten och trädgården börjar bjuda på blomning av vårlökarna. Knoppar börjar visa sig på buskar och träd, snön är borta. I helgen var vi i stallet och fick lite ny energi oxå. Hästar är så underbara!

 Inne så har det faktiskt hänt endel. Vi har fått ett nytt gästrum som börjat möbleras. Hittat lite "nya gamla" möbler till både gästrummet och till badrummet på övervåningen. Badrummet ska så småning om kaklas om, byta tvättställ och dusch. Även få in ett badkar. Vill ha ett på tassar med rören uppdraget från golvet. 

Men nu......... Ska något hända som jag drömt om länge!!!! Köket!!!!!
Vi gör en etapp renovering, som är enklast att bo i.
Kommer visa för och efter bilder sen, när det är klart!
Så här ska vi göra.... först ska ett rum rivas i köket!
Kontoret ska bort, lägga nytt golv. Trätiljor, till en början behandlat med gråvit pigmentering, ingen skyddsyta utan det ska bedagas med vardagsslitet. Så får vi se om det slutligen eventuellt ska målas rutor. Alla väggar ska få pärlspont. Sen i nästa etapp så ska luckor bytas ut, porslinshoar, nya blandare, liten gjutjärnsspis ska in, kaklade diskbänkar. Ny spis och kyl/frys.  Ska återskapa gammal stil i ett ybermodernt kök som är väldigt fräscht men inte vår stil. Köket kommer binda ihop den övriga inredningen i huset som går i gammal stil. Det kommer bli öppet och ljust och framkomlighet till altandörrarna som nu har köksbordet och stolar framför sig. 
Om två veckor så börjar vi med rivningen, golven och väggarna. Jippi!!!!

Under renveringen så kommer vi få en massa användning för matsalen här!


Turkost och blått tema.....
Från påskris och vårbuketter så har jag sparat alla videungs knoppar i en flaska, Nu är alla vårlökar inomhus borttagna och det kanske behövs en liten tripp till en handelsträdgård....

Ha en fin varlborg och fortsatt vecka!

5 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vad skönt att ni börjar bli friska .Inte alls skoj att vara sjuk.Härligt med lite renovering .Underbara bilder du visar från din matsal.Ha nu en skön och härlig valborg.Kramar Rita ♥.

Kristin Ketilsdottir sa...

Marvelous beautiful blog ... Nice to see you have wallpaper just like I have in my home from Laura Ashley. I love your kitchen and dining room.

LOPPISLIV sa...

Så fint i din matsal, köpmannadiksken är helt underbar, så många små lådor, bedårande!!!!
Hoppas det går bra med köksrenoveringen :-)

Trevlig Pingstdag idag!
Stor kram Paula

Anonym sa...

Hei!

Nydelig blogg du har! Jeg likte så godt de øverste håndtakene på kjøpmannsdisken din. Er håndtakene originale, eller er de mulig å få tak i noen plass?

Hilsen Silje

Anonym sa...

Hei!

Nydelig blogg du har!
Jeg likte så godt kjøpmannsdisken din! Er de øverste håndtakene originale, eller er de mulig å få tak i noen plass?

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen Silje