tisdag 18 juni 2013

Köket är klart i delmål 1!!!


Hej! Vill titta in lite fort och önska alla en underbar midsommar!!!
Jag får alltid en liten liten knut av vemod när årets längsta dag kommer, på nåt sätt så känns det som om sommaren går mot sitt slut. Men så får vi ju inte tänka ju, jordgubbarna är sötare än sötast och det är nu den riktiga sommaren börjar. Midsommar är startskottet för Juli som blommar som fagrast! Nu är vi verkligen här sommar 2013!!!
Innan sommaren brakade loss, så beslöt vi oss för att ta tag i första delen av köksrenoveringen. Så här blev det...


Ett kontorsrum revs ner i anslutning till det forna köket för att öka volymen i rummet och då fick vi ett till fönster. Det blev en ny uppstagning av taket och vi la nytt golv av furuplank som vi girade ramar längst mot väggarna. Lutade och vitpigmenterade och sedan flera lager av såpa som sedan handpolerats, det va kämpigt ;-)


Socklar och fönster- & dörrfoder i varm ljusgrå nyans. väggar i bruten vit och tak i vitt.


Takhöjden blev ca 20 cm högre när spottar åkte ner. Då blev det 20 cm gap vid slutet av pärsponten. Då satte vi upp mdf bård som kantades med kvartsstav vid mötet av pärlsponten och svanhals till taklist. 


Numera ett luftigt intryck i köket och det inhandlades en antik kökssoffa. Det är mycket golvyta i köket nu och det framkommer inte på bilderna tycker jag. Fotar med ett objektiv som är allt annat än vidvinkel vänligt om man så säger. Men men!

Här har vi ett tvskåp ovan den gamla köksön och till höger ett tidigare platsbyggt skåp med städförvaring i. Ska sätta in tyg för tvskåpets glasdörrar, när jag får tid.


Mysigt med en kökssoffa och i den hamnade det kuddar från Cabbage and roses. 



Gillar den ruffa köksön med en brytande färg mot det vita.


Alltid bra att ha framme nära till hands, bordstabletter när man har småbarn som kladdar. 


Drängaskåpet fick sig en ny plats i köket, trodde inte jag skulle kunna ha kvar den här, men det gick.
Korgstolen används ofta sen den kom hit. Känns så lyxigt att kunna ha en fotölj och titta ut i trädgården ifrån. Än så råder en spartansk känsla med knappt något uppsatt på väggarna. Den känslan känns så skön så jag vet inte om så mycket mer kommer komma upp. Men en lampa ska upp ovan fotöljen.

Stolskjolarna är i tvätten, ett annat litet måste med små barn i huset ;-)


Det va tänkt att en bred gammal tallrikshylla skulle upp ovan soffan men den va för hög. Den fick nu en helt annan oväntad plats i huset, det ska jag visa nästa gång.
Till hösten hoppas vi ordna resten av köket, då blir det make over arbetsdelen!

Önskar nu er alla en härlig midsommar med blommor under kudden och bubblande skratt!

Klicka på länken om du vill se (Så här såg det ut förut vid matplatsen!

6 kommentarer:

toves sammensurium sa...

For et nydelig kjøkken - jeg elskeraltdu hargjort rett og slett!!!
Tove:)

Larissa ~ Prodigal Pieces sa...

This is my first visit here and I think your home is gorgeous! We are in the middle of renovations and am looking for inspiration...found it! :o)

LOPPISLIV sa...

Hejsan Caroline!! Ohhhhh jag sitter här och bara njuter av ert fina kök, ser ju helt underbart ut!! Lilla grön bordet är urcharmigt och ett tv skåp är ju en strålande idé att kunna ha tv i köket utan att den syns, såååå fint!! Ja allt är verkligen urcharmigt! Gillar den spartanska stilen, lantligt och lite avskalat! De där kuddfodralen från cabbages & roses har jag en av, nu blev jag sugen på att beställa fler och ha i min köksoffa också :-)) Tusen Tack för all inspiration du delar med dig av, ser framemot att se köket del 2 :-)))

Ha en trevlig midsommar!!
Stor kraaaaam Paula

Tinas bo sa...

Jösses vad snyggt det blev!!!
Golvet är underbart!!
Och soffan!!
WOW!!
Skitsnyggt!!!!!!

Kram Tina

Unknown sa...

Your home is beautiful!!!!!!

xo

:) T

Victoria sa...

I found your blog through Pinterest and your home is gorgeous!!! You have such amazing style. I am now following you and can't wait to see more:)