tisdag 8 december 2009

Julkulor:::

Hejsan!
Lite julstök i stugan, har väl satt fart på planeringar inför den kommande största helgen på året.... Jag måste visa lite pynt som jag försöker vårda ömt under vår, sommar och höst. För när december börjar så plockas dom fram. Nervös är jag när jag öppnar kartongen, ifall dom är hela eller om dom är sönderkrossade. I år va dom hela, JIPPI!!!!! För en och en har dom strukit med, bland annat pga av flytten till huset. Men dessa finns kvar, tur va det!!!

Den här är en favorit!! I glas med handmålade motiv.

Dessa stora härliga kulor inköpte jag för några år sedan, när jag va i wien. Det va en underbar julmarknad, iallafall för mig.... Varje litet tält hade "heaven on earth"!!!
Luften fylldes med ånga av rykande Glühwein och mina shoppar ögon slog till och blev så där galet sökande, som ett hungrigt lejon om natten på savannen.... Än idag när jag skriver detta, så får jag ett rysligt sug av att befinna mig där mitt bland allt ljuvligt pynt. Det är synd att många av dessa vackra kulor gått sönder, men jag får va tacksam att jag har kvar dom här!!!!

Handmålade i glas är även dessa. Sitter nu på rad i en underlig glasflaska.

Såg nu att på smarta saker, så fanns det en bra förvaringslåda för alla julkulor.

Den ska jag köpa!!!

Många kramar till er alla önskar....

7 kommentarer:

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej!

ååå så fina klot....härliga minnen du har till dom oxå..

Kramizz Nilla

Marie - Systrarna sa...

Hej! Ser att din blogg är ungefär lika gammal som min. Vad roligt. Fantastiskt fint hem du visar! Helt underbart - grattis!
På-tal-om julkulor så kan man vinna sådana på min blogg Systrarna just nu - så välkommen dit. /Marie

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallojsan!!
Så vackra kulor..o så härligt med ert minne bakom!! låter som en julmarkanad jag hade älskat!!!
får dock nöja mig med Liseberg i år:)var i london en jul för ett par år sedan..där köpte jag massor av pynt på Harrods uuunderbara julavdelning!! Tror mina ögon höll på att trilla ur o bosätta sig där...så mycket vackert!! så kul nu när man tar fram de sakerna!

kramisar!! Millan♥

The Secret Garden sa...

Hejsan!
Har precis hittat hit till bloggen! Ser jättefin ut och så huset...som jag såg på den lilla bilden här till höger! Ojojoj!! snacka om Hus! :) vill se mera!!

Ha det bra!

Eva Agnes sa...

Vackra julkulor. Det ska vara i Österrike man finner sådana. Eller i Tyskland. Där är de julfantaster också.
Jag brukar också börja pynta i början av december. Sedan går det ju så fort. Till nyår åker allt ut igen...
Kramar Eva Agnes

Madame Petite sa...

Vackert vackert... låter verkligen härligt med julmarknad i Wein! Ser fram mot att få se allt ditt vackra pynt snart!!! :))

Kramar från mig!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej igen!!Tack för din hälsning hos mig:)Ja vet, visst är de för små för kalendrar,)) men det var mest för det var ett gulligt pyssel o för sakens skull...han får lite mynt som vi lägger i hans första spargris!!
Ja visst är det hopplös med små saker..allt åker in i munnen nu!! Men oftast verkar detsom han har koll på vad som är ätligt eller ej...men bäst att va säker ju!

vi gör egentligen inte så mycket på dagarna...promenad, lite lek medans jag fixar...mat o sova.. o så rullar det på om igen hela dagarna.
En eller ett par ggr i veckan går vi till öppna förskolan. Fikar med nån vänninna o barn ibland..varit på babygympa men det börjar han bli förstor för nu. Synd för det var ju jättemysigt!
På eftermiddagarna kommer ju syskonen hem..o då blir det bus med dem!
ja det är väl i stort sett vad som händer här..inte så mycket!!!Imellanåt blir det att gå på stan med eller att gå till nån lekplats att gunga!!

Synd vi bor en bit bort;) annars kunde vi ju träffats o fikat med de små;)Är så grymt imponerad av ditt hus..hade vart kul att vara där live;))

Kram på dig ♥
~~~~~<@