onsdag 13 januari 2010

Härlig dag som slår rekord i skönhet:::

Päron och äpplen vilar i det gamla tråget från en svunnen tid...

Goddagens!

Nu efter jul så har min tid blivit en ändå stor samling med saker att göra. Jag fejar o grejar varje dag. Trodde att efter jul, så lugnar det nog ner sig... Men tanken fylls med önskningar om ting jag vill åstadkomma och hinna med innan sommaren startar, för då väntar nya äventyr i trädgården. Nu finns det så mycket idéer i knoppen min, att det kokar över.... Just nu så syr jag till min lilla dotter, ett nytt spjälskydd och sänghimmel i linne, spetsar och åter spetsar... Visar när det är klart. Jag hinner inte blogga, så det har blivit skralt med inlägg sen jul. Tänkte att idag innan jag river julen här hemma, så tar jag lite bilder och försöker bli inspirerad att fortsätta städandet...hmm....


Antik fransk madonna i min tallrikshylla
Jag önskar jag kunde dela med mig av min utsikt utanför nu, för den är verkligen himmelsk trolsk. Himlen är alldeles rökigt ljusblå och sveper in träden som är alldeles gnistrande med frost o snö, solen lyser på gärdesgården så frosten glimmar alldeles särskilt. Men min kamera har inte fått en uv-lins än, så det blir inga bilder utomhus förrän jag har det. I verkligheten så är det himmelskt.

Måste bara få visa min nya tallrikshylla som är fylld till bredden med ting av kärlek!!!
vit gammal keramik blandat med Lustfyllt keramik, en antik gammal bricka, antik madonna, en gammal sylt burk från frankrike agerar ljushållare, böcker inslagna i franskt linne, en liten gammal tenn servis för dockor tar sin lilla plats, en tyg bakelse från min mor som syr så vackert, några små söta terakotta kärl och sist vackra böcker som inspirerar!

Återkommer med mitt sypyssel snart...
Massor med gnistrande frost och snö kramar från en alldeles härlig dag
önskar...

5 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt att göra fint till lilltjejen med sänghimmel.Låter urgulligt.Ska bli spännande att kanske få se.Vilken fin tallrikshylla helt underbar.Visst är det skönt att städad bort julen.bra tänkt tycker jag att göra massa saker inne nu.Senare blir det ju trädgården.Skönt att det blir ljusare och ljusare,men det lär nog dröja innan våren är här.Då får man frossa i krispiga tulpaner och massa våriga lökväxter.Ha en skön kväll .Värmande kramar i kylan Rita ♥

Madame Petite sa...

Lovely.... vilken härlig text och vilka bilder sen! Kan tänka mig att världen runt ditt lilla slott är magisk.... mmm... kan se det framför mig! :)

Anonym sa...

Hej min goa dotter, härliga bilder.Tack för att du skriver så goa saker om det jag gjort,spännande att få se vad du tillverkat åt gullungen
varma kramar mamma

LOPPISLIV sa...

Hej Caroline! Vad fint det låter med sänghimmel i linne och spetsar, du visar väl sen när du sytt klart. Så fina bilder du visar, så sött på din hylla, den lilla madonnan på tallrikshyllan är urcharmig. Ni har ett mycket vackert hem. Kram Paula

Madame Petite sa...

Jaaaa kom hit och förgyll min tillvaro med din och lill-sessans närvaro! Jag bakar paj... den där citron pajen jag tjatat om :)

Jag vet hur det är det där med pysslet. Ska man göra något slutar det med att man fixar om överallt. Ska man städa blir det kaos och städningen som skulle ta en liten stund tar istället hela långa dagen... hihi... ja man skulle kunna heltidsarbeta hemma helt klart och det spelar ingen roll om man bor stort eller litet, det finns alltid att göra än då. Tänk om man kunde tjäna pengar på att fixa hemma... då vore vi rika arbetsnarkomaner du och jag!

Jag tar bort det sista av julen idag jag med... nu åker små granarna i soporna. Men lite får stanna... det stora ekollonet i fattigsilver får allt hänga kvar hela vintern, lika så strutarna för de älskar jag. Det känns mer som vinterpynt än julpynt.

Har mycket jobb att stå i... världens tråkigaste jobb dessutom. Håller på att byta butikssystem och måste i stort sett bygga upp hela butiken precis från början. Vart enda ord måste skrivas om... varenda bild ska in på nytt. Herregud säger jag bara... vilket projekt!

Puss på dig ärtan, vi ses i morgon!