söndag 11 september 2011

Sneak peek...


Här makas det för fulla muggar...
Vitt ett minne blått? nej...
Inte riktigt men både vitt och blått går i fina toner i huset nu. Jag har tröttnat på att måla allt vitt jämt, men icke att fördömma vitt. I ett gästrum har vi gjort spegelpaneler målat i tonad vit färg och över dessa tapetserat med rosentapeten från Lim och handtryck. Det fina krönet är en gammal träsäng / soffa som rymmer två st. 90 cm. madrasser. Det vita skåpet kommer stå mitt emot fotändan av den fina träsängen. I det skåpet ska gästen få husera i, hänga in sina nerpackade kläder och kanske få undan resväska och sånt. I lilla byrån så kommer gästhanddukar och sängkläder förvaras och en spegel över byrån ska införskaffas.


Det ursprungliga "icke barnvänliga" trappräcket blev raskt inbyggt med pärlspont och gamla fönster. Mitt emot det gamla fönstren i trappen sitter 3 höga fönster i fasaden med jätte fint ljusinsläpp och jag ville inte ta bort det ljuset, 5 rader med gamla fönster mitt emot blev en utmärkt lösning. Vissa av dom är öppningsbara, det tycker jag är charmigt. Dock tillräckligt svårt för små flinka barnhänder att öppna.


I sällskapsrummet på övervåningen har vi tapetserat ytterligare en tapet från Lim och handtryck, Älgå vit och ljusblå medaljong tapet.
Den randiga som möter upp är från Jane Churchill, Ellis stripe soft blue. Dessa tapeter möts upp i trappnedgången. Ellis stripe leder ner till hallen.

Färgerna smälter bra ihop och det blå färgen på båda tapeterna är identiska likaså creme färgen. På Ellis stripe så finns en grå rand och den matchar bakgrunds färgen på Älgå. Nedanför tapeten har vi byggt en hög listpanel med krönlist. Den är genomgående i hela övervåningens vardagsrum ihop med Älgå tapeten.

Det va lite "sneak a peek" på vad som händer just nu och som snart ska möbleras och få stylas till. Jag längtar så det kliar i varenda liten tåt i kroppen på att få börja med finliret!

4 kommentarer:

rosenälvorna sa...

Det är så vackert att tillsammans med det vita ha milda ljusa toner:) Christina

Madame Petite sa...

Ljuuuuuvlig vännen! Jane Churchill tapeten är fin med Älgå... vi ska också ha en randig tapet, i Noah's rum och eventuellt i trapphallen på övervåningen.. men den är från Lim och Handtryck så där blir det inte lika som tur är. :)

Ur gulligt skåp till rosenrummet, sängen ser också härlig ut! Ska du måla den eller behålla den i träfärgen?

Kommer gärna på fika i morgon förresten!

Kramar

Stina sa...

Det ser väldigt vackert ut.:-) Stina

Med en doft av lavendel sa...

Hej
vilka fina tapeter du har hittat passar så bra i hop med det vit ser så fräscht ut.
önskar dej en skön dag kram Annika